alles wat je wilt weten

Over Vitasága

Over de naam en de uil

De naam Vitasága is een samenstelling van vita, het Latijnse woord voor leven, en Sága, de naam van de Noordse godin, die in het oude rijk van oppergod Odin bekend stond als zieneres. Het woord saga betekent in het Oudnoords ook ‘verhaal’.

Vitasága vertelt ons levensverhaal vanuit het perspectief van de wijze godin Sága. Met haar helderziende blik ziet zij hoe elke situatie en elke ontmoeting in ons leven bijdraagt aan heling en groei. Zowel van onszelf als van de gehele mensheid, de Aarde en alles wat hier leeft. Zij ziet dat toeval niet bestaat. Zij weet dat het leven onze leraar wil zijn en ons steeds opnieuw terug wil brengen naar het pad dat onze ziel hier wil gaan.

De kerkuil is Sága’s krachtdier en symboliseert haar wijsheid en heldere zicht. In het donker zien zij beiden het licht van de waarheid.


Welkom bij Vitasága, school voor magie in het dagelijkse leven

Vitasága is de ´school voor magie in het dagelijkse leven´. Maar laat je alsjeblieft niet misleiden door het woord ‘school’. Het gaat juist niet om de instelling die je heeft leren denken. Integendeel. Vitasága wil je terugbrengen: van je aangeleerde intellect – het denken – naar je aangeboren wijsheid – het ervaren -. Het leven ervaren is namelijk je ticket naar verwondering en betovering, naar het rijk der magie. Zie het woord ´school´ hier dus in de betekenis van ‘groep’. Een groep van gelijkgestemden die magie een prominente plaats wil geven in het dagelijkse leven.

Magie speelt dus de hoofdrol bij Vitasága. Natuurmagie om je te inspireren weer te gaan luisteren naar het grote levensritme en naar wat de planten, dieren, elementen en windrichtingen je te vertellen hebben. Maar ook de magie in het dagelijkse leven krijgt alle aandacht. Zodat je ogenschijnlijk toevallige gebeurtenissen en ontmoetingen kunt gaan duiden als verrassende boodschappen en boodschappers op je pad. En je lichaam weer je belangrijkste gids voor je mag zijn. Voel je welkom!

Vitasága is het jonge zusje van de oudste school voor bosbaden van de Lage Landen: de Shinrin Yoku Academy.


Lees het interview met de oprichter van Vitasága

Klik op spreads om te vergroten


Samenwerkingen

Vitasága werkt graag samen met gelijkgestemden! Zoals met deze mensen, die hun magie
ieder op hun eigen, unieke manier verspreiden:

Sophie Pluim
De illustraties op deze site en bijbehorend blog Villa Vitasága zijn van onze huisillustrator, de veelzijdige en getalenteerde Sophie Pluim, die in 2023 het kinderboekenweekgeschenk illustreerde en haar eigen prentenboek ‘Huisje zonder heks’ uitbracht. Sophie heeft de afgelopen jaren al vele (kinder)boeken voorzien van haar prachtige werk; klik hier voor een overzicht.


Heidrun Herberth
Voor de astrologische duiding van geboortehoroscopen en in het bijzonder de invloed van de elementen daarin, werken we samen met astrologe Heidrun Herberth. Geboren in Transsylvanië – Roemenië -, getogen in Duitsland, waarna jarenlang wonend en werkend in Nederland, houdt zij zich al meer dan 30 jaar bezig met astrologie. Heidrun geeft lezingen in Nederland, België en Duitsland, waar zij momenteel ook weer woont. In 2022 bracht zij haar inspirerende boek ‘Grundelemente der Astrologie‘ uit.


Vruchtbare Aarde / Bart Hommersen
Ook magazine Vruchtbare Aarde vinden wij zo inspirerend, dat deelnemers aan onze jaaropleidingen een jaarabonnement cadeau krijgen. Hoofdredacteur Bart Hommersen biedt met zijn magazine elk seizoen, vier keer per jaar dus, voeding voor de ziel.