waarom we doen wat we doen

Over

Welkom bij Vitasága©, school voor magie in het dagelijkse leven

Laat je betoveren en ontdek het dagelijkse leven als leraar. Jouw liefdevolle leraar die opzettelijk van alles op je pad brengt: mensen, gebeurtenissen en situaties. Beproevingen soms, die je helpen om jezelf steeds beter te leren kennen. Je innerlijke levenswijsheid terug te vinden. De wereld steeds beter te begrijpen. Want toeval bestaat niet. Alles gebeurt met een reden. Ook al lijkt het vaak anders: je leven verloopt precies zoals jouw ziel dat heeft uitgestippeld voor je hier op Aarde in je lichaam incarneerde.

Met Vitasága willen wij zoveel mogelijk mensen terugbrengen bij de magie in hun dagelijkse leven. Zowel bij de kleine magische momenten als bij de toegang tot de grote, universele magie.

Vitasága is het jonge zusje van de oudste school voor bosbaden van de Lage Landen: de Shinrin Yoku Academy.


Lees het interview met de oprichter van Vitasága

Klik op spreads om te vergroten


Over de naam en de uil

De naam Vitasága is een samenstelling van vita, het Latijnse woord voor leven, en Sága, de naam van de Noordse godin, die in het oude rijk van oppergod Odin bekend stond als zieneres. Het woord saga betekent in het Oudnoords ook ‘verhaal’.

Vitasága vertelt ons levensverhaal vanuit het perspectief van de wijze godin Sága. Met haar helderziende blik ziet zij hoe elke situatie en elke ontmoeting in ons leven bijdraagt aan heling en groei. Zowel van onszelf als van de gehele mensheid, de Aarde en alles wat hier leeft, zichtbaar en onzichtbaar.

Zij ziet dat toeval niet bestaat. Dat niets voor niets gebeurt. Zij ziet dat het leven onze leraar wil zijn en ons elke dag opnieuw terug wil brengen bij ons eigen licht.

De kerkuil is Sága’s krachtdier en symboliseert haar wijsheid en heldere zicht. In het donker zien zij beiden het licht van de waarheid.


Achtergrond oprichter

“Mijn eigen dagelijkse leven is mijn grootste leraar tijdens deze reis op Aarde, waarin ik steeds beter leer te begrijpen wie ik ten diepste ben. Het leven heeft me altijd als vanzelf gebracht bij wat ik nodig had (en heb) om te helen van oude trauma’s, bij de lessen die mijn ziel hier wil leren en bij het cadeau dat ik mezelf en de wereld te geven heb.

Wat ik daarvoor nodig had waren zeker niet alleen opleidingen en inwijdingen in bronnen van wijsheid als het sjamanisme, reiki, reïncarnatie- en regressietherapie, plantheelkunde, systemisch werken, alchemie en geomantie. Het waren juist ook de schijnbaar alledaagse en toevallige ontmoetingen en gebeurtenissen. Steeds opnieuw werd en word ik liefdevol aan de hand genomen door de leraar die het leven zelf is.

Bewijsmateriaal
In de begeleiding van anderen put ik uit mijn ruim 53-jarige ervaring als mens, levend in deze tijd en op deze plek op Aarde. Je vindt hier daarom geen chronologisch, Linkedin-achtig overzicht van opleidingen, studies en functies. Het zou een te beperkt beeld geven van wie ik ben en van wat ik breng. Vaak lijken deze overzichten bovendien eerder als ‘bewijsmateriaal’ te dienen in onze door de ratio overheerste wereld. Soms helaas ook voor de aanbieder of therapeut zelf, die het als legitimatie ziet om het werk daadwerkelijk te mogen doen.

Ik voel mij meer thuis bij dit prachtige citaat uit ‘Cursus in wonderen’:

Naar gelang je onderwijst, zul je leren. Als dat waar is, en het is waar, vergeet dan niet dat wat je onderwijst jou onderwijst.

Bewust zijn
Het is mijn visie dat elk mens in staat is zichzelf steeds beter te begrijpen en te helen door bewust te zijn met het dagelijkse leven als leraar. Bewust te zijn in het lichaam, de boodschapper van de ziel. Bewust te zijn in emoties, bewust te zijn van gedachten. Ondersteund door gidsen in de vorm van een ander mens, dier, plant of voorouder. Aangesloten op het grote, heilige levensritme, zodat ieder zijn of haar eigen ritme binnen het grotere geheel kan terugvinden.

Cadeau
Rijker in ervaring en steeds verder geheeld, kan elk mens op zijn of haar beurt ook weer anderen inspireren en begeleiden. Ieder heeft daarbij een heel eigen magie in de vorm van een uniek cadeau te geven, met een specifieke aantrekkingskracht op bepaalde groepen mensen, wiens ziel ook verder wil helen en leren in dit leven. Ik doe dit op mijn manier en in nauwe samenwerking met de natuur via Vitasága en mijn andere creatieve kind, de Shinrin Yoku Academy. Ook met mijn blog The Honeysuckle Cottage wil ik hier inspiratie voor bieden. Het maakt mij intens blij dat dit mij in dit leven weer is gegund”.